10 Mayıs 2012 Perşembe

Altunizade Çorbası Tarifi

Malzemeler 
1 Adet haşlanmış havuç 
1 Adet patates 
2 Çorba kaşığı bezelye 
4-5 Adet mantar 
1 Adet soğan 
3-4 Diş sarımsak 
2 Çorba kaşığı kıyma 
1 Adet et suyu tableti 
2 Çorba kaşığı tel şehriye 
1 Adet yumurta sarısı 
1 Adet limonun suyu 
1 Çorba kaşığı margarin 
Kıyılmış maydanoz 
Tuz, kırmızı pulbiber 
5 Su bardağı su 



Hazırlanışı
  • Soğanı yemeklik doğrayarak, yağı, sarımsağı ve kıymayı da ekleyerek kavurun.
  • Haşlanmış bezelyeyi, doğranmış patates ve havucu ekleyin.
  • Etsuyu tabletini ilave edin.
  • 5 Su bardağı suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun.
  • Kaynayınca şehriyeyi ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin.
  • Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve ateşten alın.
  • Arzuya göre kırmızıbiber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Altunizade Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder