10 Mayıs 2012 Perşembe

Bezelye Çorbası Tarifi

Malzemeler 
1 Su bardağı bezelye 
1 Çorba kaşığı un 
1.5 Çorba kaşığı margarin 
4 Su bardağı et suyu 
Dereotu 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber 
Hazırlanışı
  • 1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
  • Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
  • Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın.
  • Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
  • Et suyunu ekleyerek kaynatın.
  • İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberini ayarlayın.
  • İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
  • Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz.
Bezelye Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder