10 Mayıs 2012 Perşembe

Cevizli Ay Çöreği Tarifi

Malzemeler 
Mayalı hamur için : 
4.5 Su bardağı un 
3 Tatlı kaşığı toz maya 
2 Kahve fincanı margarin 
1.5 Kahve fincanı tozşeker 
Yarım su bardağı ılık süt 
2 Adet yumurta 
Yarım çay kaşığı tuz 
İçi için : 
5 Su bardağı çekilmiş badem ve fıstık 
2.5 Su bardağı tozşeker 
2 Tatlı kaşığı kakao 
1 Su bardağı çekilmiş ceviz 
1 Su bardağı doğranmış kuru üzüm 
1 Çay kaşığı tarçın 
2 Adet yumurta akı 
Üzerine sürmek için : 1 adet yumurtanın sarısı 
Üzerine serpmek için : 2 çorba kaşığı susam 
Hamurun dinlendirilme süresi : 25 dakika 

Hazırlanışı
  • Bir kapta mayalı hamur malzemelerini karıştırıp, hamur haline getirin.
  • Üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın.
  • İç malzemesinin tümünü karıştırın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp köfte şekli verin.
  • Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin ve hamuru rulo yapıp ay şekli verin.
  • Hazırladığınız ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 20-25 dakika dinlendirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Cevizli Ay Çöreği yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder