10 Mayıs 2012 Perşembe

Bahar Çorbası Tarifi

Malzemeler 
2 Adet soğan 
1 Adet elma 
1 Adet havuç 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ 
1 Kahve fincanı un 
1 Çorba kaşığı köri 
5 Su bardağı et suyu 
1 Çay kaşığı limon suyu 
3-4 Dal maydanoz 
Tuz, karabiber 



Hazırlanışı
  • Soğan, elma ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Sıvıyağı kızdırıp soğan, elma ve havucu 5 dakika kavurun.
  • Un ve köriyi ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin.
  • Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın.
  • Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pişirin.
  • Çorbayı blenderle ezip, tekrar ısıtın.
  • Maydanozla süsleyip servis yapın.
Bahar Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder