10 Mayıs 2012 Perşembe

Enginar Çorbası Tarifi

Malzemeler 
2 Adet taze enginar veya konserve 
2 Su bardağı su 
1 Adet limon suyu 
2 Çorba kaşığı un 
2 Çorba kaşığı tereyağı 
3 Su bardğı sıcak et suyu 
Yarım demet dereotu 
1 Çorba kaşığı süt kreması 
4-5 Dal maydanoz 
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber 
Tuz, karabiber 



Hazırlanışı
  • Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
  • Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın.
  • Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
  • Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  • Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun.
  • Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Enginar Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder