10 Mayıs 2012 Perşembe

Bamya Çorbası Tarifi

Malzemeler 
100 gr çiçek bamya 
200 gr küçük doğranmış kuşbaşı et 
1 orta boy soğan 
1 kaşık biber salçası 
2 kaşık sıvı yağ 
Tuz 
Limon 

Hazırlanışı
  • Bamyaları iplerinden ayırmadan üzerinde olan tüycüklerden ve bıyıklarından kevgirde ovalayarak temizliyoruz.
  • Tencerede kaynayan suya salıyoruz ve yaklaşık 6-7 dakika haşlıyoruz.
  • Başka bir tencerede etlerimizi yağsız ve susuz olarak kavuruyoruz.
  • Kavrulan etlere sıvı yağı ve soğanları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra salçamızı ekliyoruz.
  • Kaynamış suyumuzu ilave edip yaklaşık 15 dakika kısık ateşte çorbamızı kaynatıyoruz. Haşlanmış bamyalarımızı iplerinden çıkarıp kaynayan çorbaya ilave ediyoruz.
  • Tuzunu ilave ediyoruz.
  • 20 ile 30 dakikada çorba hazır oluyor.
  • Servis esnasında limonu isteğe bağlı olarak ilave ediyoruz.
  • Afiyet olsun…
Bamya Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder