10 Mayıs 2012 Perşembe

Buğday Çorbası Tarifi

Malzemeler 
1 su bardağı aşurelik buğday 
3 su bardağı yoğurt 
3 çorba kaşığı margarin 
7 bardak et suyu 
1 çorba kaşığı kuru nanae 
1 soğan 
tuz,kırmızıbiber 



Hazırlanışı
  • Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayalım.
  • Tencereye koyalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gün bekletelim.
  • Ertesi gün aşurelik buğdayı kendi suyuyla ve et suyu katarak tuzunu ayarlayarak pişirelim.
  • Bir tavaya yağı alalım.Yoğurdu ekleyip iyice çırpalım.
  • Çırparken ılık et suyunu ekleyelim.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım hafifçe öldürelim.
  • Kırmızı biberi naneyi ekleyelim.
  • Bu sosu çorbanın üzerine gezdirelim.
Buğday Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder