10 Mayıs 2012 Perşembe

Balık Çorbası Tarifi

Malzemeler 
1 Adet palamut 
1 Adet havuç 
2 Adet patates 
1 Adet soğan 
2 Adet defne yapağı 
Birkaç dal maydanoz 
5-6 Su bardağı su 
2 Çorba kaşığı tereyağı 
2 Çorba kaşığı un 
1 Adet yumurta 
1 Adet limon 
1 Kahve fincanı elma sirkesi 
Tuz 

Hazırlanışı
  • Balığı temizledikten sonra bol su ile yıkayın.
  • Sebzelerin kabuğunu soyun.(havuç,patates, soğan)
  • Tencereye akatarın.
  • Maydanoz ve defne yapraklarını ekleyin.
  • Üzerlerini kapatacak şekilde su ekleyin.
  • Sebzeler yarı yarıya haşlandığında balığı ekleyin.
  • Hepsi piştikten sonra sebze ve balığı ayrı kaplara alın.
  • Maydanoz ve defne yapraklarını çıkartın.
  • Sebzeleri suyuyla birlikte blendırdan geçirin.
  • Tencerede tereyağıyla unu kavurun.
  • Sebze suyunu ekleyin.
  • Çorba kaynarken 1 kasede çırptığınız yumurta ve limon suyu karışımını ekleyin.
  • Kılçıklarından ayırıp küçük parçalara böldüğünüz palamutu ve elma sirkesini ilave edip, 10 dakika kaynatın.
  • Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın.
Balık Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder