10 Mayıs 2012 Perşembe

Ayran Çorbası Tarifi

Malzemeler 
1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday 
Yarım su bardağı nohut 
1.5 Kilo yoğurt 
Kuru nane, tuz, pulbiber 
2 Su bardağı su 

Hazırlanışı
  • Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın.
  • Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın.
  • Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın.
  • Yoğurdu çırpma teli ile çırpın.
  • Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın.
  • Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Ayran Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder