10 Mayıs 2012 Perşembe

Çatal Çorba Tarifi

Malzemeler 
1 çay bardağı yeşil mercimek 
1 su bardağı aşurelik yarma 
6 su bardağı su 
1 adet soğan 
1 çorba kaşığı margarin 
300 gram kıyma 
1 tatlı kaşığı nane 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz 



Hazırlanışı
  • Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraberderin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım.
  • Üzerine 6 bardak su ekleyelim.
  • Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim.
  • Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım.
  • Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyalım.
  • Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım.
  • Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım.
  • Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyabilirsiniz.
Çatal Çorba yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder