10 Mayıs 2012 Perşembe

Brokoli Çorbası Tarifi

Malzemeler 
1 Adet orta boy soğan 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
250 gr brokoli 
1 Adet orta boy haşlanmış havuç 
1 Adet yumurta sarısı 
1 Çorba kaşığı un 
1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu 
Tuz, su 



azırlanışı
  • Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın.
  • Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin.
  • 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.
  • Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin.
  • Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın.
  • Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın.
  • Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.
Brokoli Çorbası yemeği tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder